Lihakastike

video 1 jauhojen ruskistaminen / ruskean kastikkeen valmistus

video 2, lihojen paistaminen paistinpannulla

Kuva: Sonja Siikanen

Kuva: Sonja Siikanen

Lihakastikkeen valmistus 2:lle hengelle

 

  1. pilko sipuli
    Kuva: Sonja Siikanen
    liota sipulia kuumassa vedessä, näin kuoret irtoaa paremmin
    Kuva: Sonja Siikanen
    kuori sipuli
    Kuva: Sonja Siikanen
    halkaise sipuli
    Kuva: Sonja Siikanen
    tee sipuliin viiltoja niin että kanta pitää sipulin kerrokset kasassa
    Kuva: Sonja Siikanen
    kun kanta pitää kerrokset paikalla niin sipulin pienentäminen helpottuu

    2. Leikkaa lihat paloiksi

    Kuva: Sonja Siikanen
    teroita veitsi ennen lihan leikkauksen aloittamista
    Kuva: Sonja Siikanen
    Punnitse liha vaaàlla. Varaa 2:lle hengelle raakaa lihaa noin 180 g
    Kuva: Sonja Siikanen
    Leikkaa liha poikkisyin. Huomaat kuvassa miten syyt kulkevat poikittain veitseen nähden.
    Kuva: Sonja Siikanen
    Nuiji leikatut lihanpalat.
    Kuva: Sonja Siikanen
    naudanliha
    Kuva: Sonja Siikanen
    sianliha
    Kuva: Sonja Siikanen
    broilerinliha
    Kuva: Sonja Siikanen
    sianlihan leikkaaminen poikkisyin
    Kuva: Sonja Siikanen
    broilerinlihan leikkaaminen poikkisyin
    Kuva: Sonja Siikanen
    aloita lihojen paistaminen kuumentamalla öljy paistinpannulla
    Kuva: Sonja Siikanen
    huolehdi että oljy on kuumaa ennen kuin laitat lihat pannulle (sihisevä ääni kun lihat osuu pannuun)
    Kuva: Sonja Siikanen
    Täytä pannua noin 1/3 osaa näin pannu ei jäähdy liikaa.
    Kuva: Sonja Siikanen
    Paista sipulit lihojen kanssa.

    Voit käyttä kastikelihoina eri eläinten lihaa sekä erikokoisia paloja

    Kuva: Sonja Siikanen
    sianlihat ruskistettuna
    Kuva: Sonja Siikanen
    sianlihat isoina paloina ruskistettuna
    Kuva: Sonja Siikanen
    kaada ruskistuneet lihat ja sipulit kattilaa
    Kuva: Sonja Siikanen
    Huuhtele paistinpannu vedellä.
    Kuva: Sonja Siikanen
    Kaada vesi kattilaan lihojen päälle.
    Kuva: Sonja Siikanen
    Anna lihojen hautua kypsäksi, eli keitä niitä pienellä lämpötilalla siten että vesi juuri ja juuri kuplii.
    Kuva: Sonja Siikanen
    lisää maustepippurit kastikkeeseen
    Kuva: Sonja Siikanen
    lisää myös suola
    Kuva: Sonja Siikanen
    sekä paprikajauhe

    Kuva: Sonja Siikanen
    broilerinmausteet broilerinlihalle